Studenții din ultimului an de facultate și tinerii profesioniști, cetățeni ai Republicii Moldova, sunt invitați de Ministerul Justiției să aplice la programul „Tatiana Iurco Honors Attorney Fellowship”. Participanții selectați vor fi angajați într-un stagiu profesional timp de 12 luni, remunerat din fondurile accesibile grație finanțării străine a Institutului de Dezvoltare Internațională „Leavitt Institute” din Statele Unite ale Americii. Tinerii aleși vor avea șansa să beneficieze de un stagiu, în cel puțin 2 rotații la alegere, câte 2 luni fiecare, pe parcursul unui an, în cadrul celor 9 instituții participante (ministerele: Justiției; Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Afacerilor Interne; Muncii, Protecției Sociale și Familiei; Tehnologiei Informației și Comunicațiilor; Tineretului și Sportului; Consiliul Superior al Magistraturii; Curtea Constituțională și Oficiul Avocatului Poporului). Programul va oferi participanților o înaltă calificare și oportunitatea unică de a-și începe cariera juridică. Ei vor avea posibilitatea achiziționării unei vaste experiențe, a cunoștințelor de implementare multi-instituțională în autoritățile guvernamentale și organele sistemului judiciar. În cadrul selecției se vor lua în considerare criterii înalte de rigoare, fiind încurajați să aplice tineri activi și motivați de a se afirma, contribuind pentru plus valoarea instituției. Caracterul competitiv al proiectului urmărește un spectru de candidați cu medii înalte, abilități intelectuale, analitice demonstrate și interes în serviciul public. Programul implică un raport multilateral avantajos și cost-eficient, rezultând creșterea calificării tinerilor profesioniști, cu o instruire și experiență de calitate înaltă pentru Republica Moldova. Durata acestui proiect este de 5 ani sau până la epuizarea resurselor financiare atribuite de donatori.   Următoarele persoane sunt eligibile pentru a aplica la fellowship:
  • reprezentanții care au beneficiat de instruire în cadrul Institutului Leavitt;
  • studenții din cadrul facultății de drept, în ultimul an de licență, a unei instituții acreditate;
  • studenții de master din cadrul facultății de drept a unei instituții acreditate;
  • realizări academice înalte cu o medie de reușită minimă - 9.0;
  • activități extracurriculare programului universitar, înrolări în alianțe sau consilii studențești, experiența de asistență juridică, clinică juridică și/sau activități potrivite misiunii programului.
Doritorii trebuie să expedieze, până pe 12 octombrie 2016, CV-ul și o scrisoare de motivare (în limba engleză), cu subiectul „Tatiana Iurco Honors Attorney Fellowship”, pe adresele: tatiana.iurco@justice.gov.mdmihaela.martinov@justice.gov.md, stkachuk@leavittinstitute.org. Sursa: justice.gov.md