Un proiect de lege a jocurilor de noroc introduce o serie de restricții, dar și reglementări în  acest domeniu. Pe lângă un control riguros din partea statutului, cei care fac afaceri cu jocurile de noroc vor trebui să se supună unor cerințe mult mai drastice. Astfel, proiectul de lege prevede că jocurile de noroc nu pot fi  desfasurate în instituţiile culturale, financiare, sportive, în clădiri rezidențiale, la stațiile de transport public, gări, treceri subterane, pe teritoriul pieţilor, în construcțiile provizorii (gheretă), precum şi în raza de 200 de metri de la instituţiile de invăţământ și cele medicale. De asemenea, regulamentul prevede tipul jocurilor de noroc care sunt permise în Republica Moldova. Cele interzise de legislație sunt:
  • pariurile încheiate pe rezultatele unor concursuri clandestine,
  • jocurile ale căror rezultate pot fi influenţate de organizator,
  • jocurile de tip-pariu, indiferent de forma de organizare şi mijloacele de joc utilizate, care folosesc ca suport de joc rezultatele loteriilor, indiferent de modul în care se organizează aceste jocuri şi, în care participanţii au posibilitatea să indice rezultatele.
În același timp, legea interzice importul mijloacelor de joc fabricate cu mai mult de 7 ani în urmă. Publicitatea este interzisă, iar în ceea ce privește regulile de transparență se prevede conectarea obligatorie la sistemul electronic fiscal a tuturor mijloacelor de joc. În ceea ce privește capitalul social minim la depunerea solicitării de licență, acesta trebuie să constituie 5 milioane de lei pentru funcționarea cazinoului, 4 milioane - pentru organizarea și desfășurarea loteriei și tot 4 milioane de lei pentru desfășurarea pariurilor sportive. Cota parte cumulativă a fondatorilor străini nu trebuie să depăşească 49% din capitatalul statutar. Jocurile de noroc, ca atracție turistică Legea va permite amplasarea cazinourilor doar în cadrul complexelor comerciale şi/sau distractive sau în hoteluri nu mai inferioare de 4 stele, precum şi în zonele turistice. De asemenea, operatorii cazinourilor vor putea efectua operaţiuni de schimb valutar. Astfel, autoritățile speră că jocurile de noroc vor fi mai atractive pentru turiști, decât pentru cei împătimiți fără posibilități financiare. Pe lângă instituirea unui set de reguli pentru jucător și jurnizorul de jocuri, autoritățile s-au gândit să impună acestora și alfel de obligații. Una dintre ele este susținerea financiară a cel puțin unui tip de sport, ceea ce presupune încheierea unui contract cu Federațiile existente în funcție de tipul de sport ales. Documentul este elaborat de Ministerul Economiei și a fost publicat pentru dezbateri publice.