Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova angajează un consilier juridic, care va fi responsabil de asigurarea desfășurării activității CCI. De asemenea, acesta va consilia sub aspect juridic conducerea subdiviziunilor CCI și va asigura reprezentarea în situații de litigii sau la stabilirea unor condiții contractuale speciale. La fel, consilierul juridic va avea și alte sarcini:
  • avizarea și contrasemnarea actelor cu caracter juridic;
  • asistență și consultanță juridică în domeniul de activitate al CCI;
  • acordarea consultațiilor juridice specializate agenților economici despre soluționarea alternativă a litigiilor prin mediere.
Candidații trebuie să aibă studii superioare juridice și experiență de muncă de cel puțin un an, să știe să utilizeze calculatorul și să aibă abilități excelente de comunicare și prezentare. De asemenea, trebuie să posede cunoștințe solide despre sistemele juridice și litigiile de business, dar și despre înregistrarea, reorganizarea și lichidarea persoanelor juridice. Totodată, candidații trebuie să poată elabora, formata și prezenta documentele operativ. O altă cerință este cunoașterea avansată a limbilor: româna, rusă și engleză. Persoanele interesate pot expedia CV-ul pe adresa hr@chamber.md, până pe data de 30 martie.