Serviciul Fiscal de Stat a verificat agenții economici care comercializează produse de tutungerie cu amănuntul. Verificările au avut loc pe parcursul unei luni și au fost desfășurate cu scopul de a combate cazurile de neajustare a prețului la țigări, în conformitate cu modificările legislației în vigoare. În total au fost supuși verificării peste 250 de agenți economici. Potrivit informațiilor prezentate de SFS, majoritatea - aproape 210, au încălcat legea. Astfel, cele mai frecvente abateri constatate au vizat: încălcarea prevederilor art. 91 alin. 1) din Legea Bugetului de Stat pentru anul 2017, care stipulează prețurile minime de vânzare cu amănuntul către consumătorul final la țigaretele (pachet unitar) cu filtru/fără filtru, (poziția tarifară 2402 20);
  • neutilizarea mașinii de casă și control la efectuarea decontărilor bănești în numerar cu consumatorii;
  • neprezentarea la prima cerere, persoanelor cu funcții de răspundere a organelor cu atribuții de administrare fiscală, a documentelor de evidență.
În rezultatul verificărilor efectuate, Serviciul Fiscal de Stat va aplica sancțiuni în valoare de peste un milion de lei. Totodată, au fost întocmite 118 procese-verbale și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 133 de mii lei.