Câștigurile de la campaniile promoționale sau din loterii și pariuri vor fi impozitate începând cu anul viitor. Pentru ele au fost stabilite impozite de 18 și, respectiv, 25 la sută. Prevederile sunt incluse în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2018. Prin urmare, Ministerul Finanțelor vrea să se revină la regimul de impozitare care a fost până în 2017, dar care a fost modificat la sfârșitul anului 2016. În prezent, Codul fiscal spune că fiecare plătitor de câștiguri urmează să plătească un impozit în mărime de 18% din câștigurile de la jocurile de noroc. Potrivit prevederilor actuale, câștigurile de la campaniile promoționale și/sau din loterii și pariuri nu se impozitează. Proiectul politicii bugetar-fiscale prevede completarea Codului fiscal și, prin urmare, din 2018, fiecare plătitor de câștiguri urmează să achite un impozit în mărime de:
  • 18% din câştigurile de la jocurile de noroc, cu excepţia câştigurilor de la campaniile promoţionale şi/sau din loterii, şi/sau din pariurile sportive;
  • 18% din câştigurile de la campaniile promoţionale şi/sau din loterii, şi/sau din pariurile sportive, în partea în care valoarea fiecărui câştig depăşeşte 10% din scutirea personală stabilită, dar nu depăşeşte 50.000 de lei;
  • 25% din câştigurile de la campaniile promoţionale şi/sau din loterii, şi/sau din pariurile sportive, în partea în care valoarea fiecărui câştig este egală sau depăşeşte 50.000 de lei.
Amintim că, autoritățile au stabilit noi reguli pentru jocurile de noroc, pentru a reglementa acest domeniu. Și anume, jocurile de noroc nu pot fi desfășurate în instituţiile culturale, financiare, sportive, în clădiri rezidențiale, la stațiile de transport public, gări, treceri subterane, pe teritoriul pieţilor, în construcțiile provizorii (gheretă), precum şi în raza de 200 de metri de la instituţiile de invăţământ și cele medicale.