În Moldova, oamenii trăiesc liniștiți și fericiți zi de zi, în timp ce în alte state, precum Emiratele Arabe Unite sau Marea Britanie, oamenii nu au voie să facă sex pe... motociclete. Amuzant sau nu, prin lume există câteva legi de-a dreptul ciudate care te pot arunca în închisoare dacă nu ești cuminte... Legiuitorii au fost, se pare, foarte preocupați de viața sexuală a cetățenilor în foarte multe părți ale lumii și au cuprins în legile oficiale foarte multe aspecte la care nu te-ai fi gândit că pot fi cuprinse într-un cod penal. Însă, cu cât oamenii par mai liberi, cu atât se demonstrează că, în realitate, sunt doar neștiutori. Cu siguranță, mulți dintre locuitorii statelor care au în vigoare asemenea legi nu au habar că acestea există și că pot fi amendați sau arestați pentru fapte ce țin de intimitatea proprie. Iată câteva dintre cele mai ciudate legi care reglementează viața sexuală. Ar fi bine să le rețineți în cazul în care planificați vreo călătorie...
  1. În Emiratele Arabe Unite, mai precis în Dubai, orice tip de manifestare a afecțiunii în public poate fi pedepsită cu 10 zile de închisoare pentru fiecare persoană implicată. În cazul în care manifestarea afecțiunii se face sub influența băuturilor alcoolice, pedeapsa poate fi majorată la un an de închisoare. Vi se pare deplasat? Ei bine, o să vi se pară și mai deplasat când veți afla că și sărutul pe obraz este considerat infracțiune.
  2. În Uruguay este perfect legal ca, în cazul în care un bărbat este prins făcând sex cu soția altui bărbat, soțul încornorat să-l ucidă pe amant sau să-l castreze, iar soției poate să-i taie nasul.
  3. În Estonia, mai precis în capitala Estoniei, Tallinn, actul sexual trebuie să beneficieze de atenția totală a participanților. De aceea, legea interzice să joci șah în timp ce faci sex.
  4. În Arizona, SUA, este ilegal să deții mai mult de două vibratoare.
  5. Revenind la Dubai, sexul în afara căsătoriei este strict interzis de lege și este pedepsit cu mai mult de un an de închisoare pentru fiecare parte implicată. Pedeapsa este aceeași și în cazul violurilor, ceea ce înseamnă că atât agresorul, cât și victima vor fi pedepsiți pentru aceeași infracțiune.
  6. În Utah, SUA, este ilegal să te căsătorești cu verii primari. Însă legea nu se aplică persoanelor de peste 65 de ani sau persoanelor de peste 55 de ani, care pot dovedi cu documente medicale că ambii parteneri sunt infertili. În cazul în care infertilitatea nu este dovedită, căsătoria este considerată nulă în cazul în care deja a avut loc.
  7. În Iowa, SUA, este împotriva legii ca un bărbat cu mustață să sărute o femeie în public.
  8. În Massachusetts, SUA, este ilegal ca o femeie să stea deasupra în timpul actului sexual.
  9. Tot în Massachusetts, SUA, este ilegal ca o femeie și un bărbat care închiriază o cameră de hotel să doarmă dezbrăcați. S-au gândit la multe oamenii legii din Massachusetts, nu-i așa?
  10. Sodomia este ilegală, în general, în Idaho, Utah, Michigan, Virginia, North Carolina, South Carolina, Florida, Alabama, Mississippi și Louisiana, SUA. Pe de altă parte, în Montana, Kansas, Oklahoma și Texas, sodomia este ilegală doar în ceea ce îi privește pe homosexuali.
  11. În Carolina de Nord, SUA, cuplurile sunt obligate prin lege să facă sex doar în poziția misionarului și cu draperiile trase.
  12. În Oregon, SUA, este interzis prin lege să vorbești ”murdar” în timp ce faci sex. Problema este că legea nu specifică exact ce este considerat ”vorbit murdar”.
  13. În Spania este ilegal să faci sex pe plajă, indiferent despre ce tip de activitate sexuală vorbim. Legea prevede o amendă de până la 75.000 de euro, prin urmare te costă prea mult ca să te mai excite ideea.
  14. În Texas, SUA, este ilegal să deții mai mult de 6 dildouri. În cazul în care acest lucru se întâmplă, legea consideră că s-a săvârșit o infracțiune de clasa A și pedeapsa este o amendă de până la 4.000 de dolari și/sau închisoare de până la un an.
  15. În Londra, Marea Britanie, legea interzice actul sexual pe o motocicletă. De asemenea, este împotriva legii să-i ceri unei femei ciudate să faceți sex într-un pub. Transsexualul în cauză va ajunge la închisoare, iar solicitantul serviciilor sexuale va plăti o amendă de aproximativ 250 de lire sterline și până la 3 luni de închisoare.
  16. În California, SUA, deși incredibil, este interzis prin lege ca unul dintre parteneri să atingă orgasmul înaintea celuilalt, mai ales în timpul preludiului.
  17. În Ungaria legea este foarte clară în acest sens: nu este permisă întreținerea actelor sexuale cu lumina aprinsă; legea prevede întreținerea actelor sexuale pe întuneric. Chiar și în propria casă, cu propria soție/propriul soț.
  18. În Clinton, Oklahoma, este interzis prin lege ca un bărbat să se masturbeze în timp ce privește un cuplu care întreține un act sexual pe bancheta din spate a unei mașini parcate într-un cinematograf drive-in. Foarte exact! Este adevărat că această lege a fost abrogată în anul 1975, însă trebuie să știți că până în acel moment era interzis prin lege ca soții să se angajeze în anumite practici sexuale, pedeapsa fiind de 15 ani de închisoare. Una dintre practicile interzise era, desigur, sexul oral, chiar și în intimitatea propriului dormitor.
  19. În Skullbone, Tennessee, legea interzice femeii sa îi ”ofere plăcere” unui bărbat aflat în spatele volanului unui autovehicul în mișcare. Orice bărbat oprit de poliție și surprins cu pantalonii descheiați riscă o amendă de minimum 50$ și 30 de zile de închisoare.
  20. În Michigan, SUA, persoanele necăsătorite pot fi amendate cu până la 5.000$ dacă sunt surprinse întreținând relații sexuale și pot fi pedepsiți cu închisoarea de până la 5 ani. Adulții necăsătoriți din Texas, prinși că fac sex, pot fi acuzați de conduită necorespunzătoare și sunt amendați cu 500$. În Arizona, adulții necăsătoriți, care sunt prinși că fac sex, pot fi trimiși la închisoare pentru 3 ani.
  21. În South Dakota, SUA, există o lege care cere pedepsirea cu 10 ani de închisoare pentru ”copulare cu gura”. În Utah, SUA, sexul oral reprezintă o infracțiune ce se pedepsește cu 6 luni de închisoare și o amendă de 299$. În Rhode Island, SUA, legea definește sexul oral ca fiind un act ”abominabil, o crimă detestabilă împotriva naturii” și este pedepsit cu închisoare de la 7 la 10 ani. Tot sexul oral este interzis prin lege și în New Mexico, unde participarea la un asemenea act se pedepsește cu amendă de 5.000$ și cu închisoare de la 2 la 10 ani. Statul Florida, SUA, pedepsește participarea la sexul oral cu 20 de ani de închisoare.
  22. Buckfield, Maine, SUA, are o lege neobișnuită cu privire la sex și la șoferii de taxi. Legislația locală spune că unui șofer de taxi îi este interzis să taxeze un pasager care îi oferă favoruri sexuale în schimbul cursei care îl duce pe client acasă de la un club sau alt local unde se servesc băuturi alcoolice.
  23. În Carlsbad, New Mexico, SUA, există o lege care interzice cuplurilor să facă sex într-un autovehicul parcat în timpul pauzei de masă, cu anumite excepții. Cuplurile pot face sex în pauza de masă într-un autovehicul parcat cu condiția ca mașina respectivă să aibă draperii bine trase sau alt sistem de acoperire a ferestrelor dinspre interior, astfel încât străinii să nu poată privi înăuntru în timpul în care se desfășoară activitățile sexuale.
  24. În statul Washington, SUA, este ilegal să faci sex cu o persoană virgină, indiferent de circumstanțe. Potrivit legislației statului Washington, este interzisă chiar și căsătoria cu o persoană virgină sau petrecerea nopții cu o mireasă virgină, aceste fapte constituind infracțiuni grave pe tot teritoriul statului.
Sursa: avocatura.com