Din lipsă de cumpărători, Banca de Economii a Moldovei a redus prețul de vânzare a cotei-părți deținută în capitalul social al companiei ”Birou de credit” S.R.L. Astfel, cota de 8,93% din capitalul social al companiei este scoasă repetat la vânzare. Prețul inițial de expunere este de 2,32 milioane de lei. În luna iunie, aceeași cotă era scoasă la vânzare la un preț de peste 2,4 milioane de lei. Licitația cu strigare va fi organizată în data de 14 septembrie, ora 11:00. Doritorii de a cumpăra cota de 8,93% trebuie să prezinte, cu o zi înainte de licitație:
  • cererea de participare la licitaţie (care se întocmeşte la bancă, conform modelului);
  • documentul de plată care confirmă depunerea avansului şi taxei de participare la licitaţie;
  • copiile buletinului de identitate, a certificatului de înregistrare şi extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice, actul de identitate al reprezentantului;
  • documentele care confirmă împuternicirile reprezentantului de a participa la licitaţie din numele şi pe contul persoanei fizice/juridice, de a licita pentru lotul expus la licitaţie, de a semna procesele-verbale ale licitaţiei, contractele de vânzare-cumpărare, actele de predare-primire. Și anume: procura autentificată notarial, hotărârea structurii de decizie a persoanei juridice, autentificată notarial privind participarea companiei la licitaţia respectivă, cu indicarea persoanei ce o va reprezenta, datele de identificare şi împuternicirile acesteia.
De asemenea, persoanele care vor să participe la licitație sunt obligate să achite, în contul BEM, avansul de 10% din valoarea de expunere. La fel, aceștia vor trebui să achite o taxă de participare de 50 de lei. Mai mult, potențialul cumpărător a cotei-părți în capitalul social ”Biroul de Credit” S.R.L. trebuie să corespundă cerințelor stipulate în actele normative care reglementează activitatea birourilor istoriilor de credit, stipulate în Legea nr.122-XVI din 29.05.2008 privind birourile istoriilor de credit și cap. II din Regulamentul privind licențierea activității birourilor de credit nr.7/4 din 20.02.2009.