În urma unei decizii Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), în privința Companiei Starnet a fost pornit un proces contravențional, pe motiv că a încălcat Legii comunicațiilor electronice. Prin decizie, ANRCETI a prescris Starnet  încetarea încălcării prevederilor art. 12 alin. (5) şi art. 20 alin. (2) lit.g) din Legea comunicațiilor electronice, pct. 4 din Instrucțiunea privind plata de reglementare şi monitorizare şi pct. 29 subpct. 7 lit.b) şi pct. 29 subpct. 10 lit. a) din Regulamentul privind regimul de autorizare generală şi eliberare a licențelor de utilizare a resurselor limitate pentru furnizarea rețetelor. Respectiv, compania a fost somată să prezinte la ANRCETI rapoarte cu date autentice privind venitul obținut în trimestrele III şi IV ale anului 2014 şi să achite plata de reglementare și monitorizare pentru trimestrele III și IV ale anului 2014, conform facturii ANRCETI. Fapta contravienentului a fost încadrată în prevederile art. 247 alin. (2) din Cod contravențional, care spune că nerespectarea prescripţiei privind remedierea încălcării obligaţiilor stabilite în condiţiile de autorizare generală se sancţionează:
  • cu amendă de la 45 la 72 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 60 la 150 de unități convenționale aplicată persoanei cu funcție de răspundere, cu amendă de la 240 la 300 de unități convenționale aplicată persoanei juridice cu privarea, în toate cazurile, de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an.
Starnet a contestat procesul-verbal cu privire la contravenție. Prin decizia instanței de fond, contestația a fost respinsă ca fiind neîntemeiată, iar Starnet a fost recunoscută vinovată în comiterea contravenției prevăzute de art. 247 alin.(2) Cod contravențional. În același timp, procesul contravențional a fost încetat din motivul expirării termenului de prescripție de atragere la răspundere contravențională. Nefiind de acord cu hotărârea, Starnet a declarat recurs prin care a solicitat casarea hotărârii instanței de fond. Compania a precizat că instanța de fond a aministrat incorect probele prezentate. În urma examinării recursului, Curtea de Apel Chișinău a respins, însă, ca nefondată solicitarea Starnet și a menținut decizia instanței de fond. Decizia este irevocabilă.