Consiliul Superior al Magistraturii anunță concurs pentru suplinirea mai multor funcții vacante în sistemul judecătoresc. Mai exact, este vorba de 3 vicepreședinți de instanțe, 19 judecători la instanțele de fond, 3 - la curțile de apel și un magistrat la Curtea Supremă de Justiție. Conform anunțului publicat în Monitorul Oficial din 29 decembrie, sunt vacante următoarele funcții:
  • vicepreședinte al judecătoriilor Chișinău, Criuleni și Orhei;
  • judecător la judecătoriile Bălţi - 2, Criuleni - 1, Cahul - 2, Comrat - 2, Drochia - 1, Edineț - 2, Orhei - 6, Cimișlia - 3;
  • judecător la Curtea Supremă de Justiţie – 1;
  • judecător la Curtea de Apel Cahul - 1, Curtea de Apel Comrat - 1, Curtea de Apel Chișinău - 1.
Astfel, candidaţii vor depune cererile pentru participare la concurs în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la Registrul participanților la concursul pentru suplinirea funcției vacante de judecător, de preşedinte sau vicepreședinte al instanței judecătorești, aprobat prin Hotărârea CSM nr. 418/17 din 2 iunie 2015, publicat în Monitorul Oficial nr. 247-252 din 4 septembrie 2015. De asemenea, CSM a anunțat concurs pentru desemnarea unui membru al Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor din rândul reprezentanților societății civile și al unui membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor din rândul reprezentanților societății civile. Amintim că, concursul pentru desemnarea unui membru în componența Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor este repetat. Și asta pentru că, în rezultatul anunțării concursului din 10 decembrie nu au fost depuse dosare. Cererile de participare la concursurile pentru desemnarea celor doi membri, cu actele aferente, se vor depune în conformitate cu regulamentele privind organizarea acestor două colegii, în termen de 30 zile din data publicării anunțului în Monitorul Oficial. Informația privind condițiile concursurilor este plasată pe pagina web www.csm.md/hotariri-csm sau la Secretariatul Consiliului Superior al Magistraturii.