Timp de aproape un an, Comisia de etică și disciplină a examinat 306 plângeri împotriva avocațior. Acestea a venit din partea persoanelor fizice și juridice, din partea structurilor de urmărire penală sau de la instanțele de judecată. Datele se conțin în raportul Comisie de etică și disciplină a Uniunii Avocaților din Moldova, pentru perioada septembrie 2017 - august 2018. Potrivit raportului, din acest număr de petiții și sesizări au fost recunoscute admisibile 15 plângeri. Restul de 291 de sesizări au fost respinse pe motiv că lipsea încălcarea în acțiunile avocaților. În raport se menționează că au fost aplicate apărătorilor următoarele sancțiuni disciplinare:
  • avertizare - 1;
  • amendă - 6; 
  • mustrare - 1.
Comisia de etică și disciplină precizează că a retras licența de avocat în cazul a șapte apărători pentru abateri disciplinare grave, dintre care trei în temeiul sentințelor irevocabile de condamnare. În raportul Comisie de etică și disciplină se mai precizează că numărul plângerilor adresate împotriva avocaților este în descreștere, comparativ cu anii precedenți. Potrivit datelor prezentate, în anii precedenți au fost depuse: 
  • 510 plângeri - perioada 2015 - 2016; 
  • 560 plângeri - perioada 2016 -2017.
Comisia de etică și disciplină mai precizează că mai există probeleme în ceea ce privește neachitarea cotizațiilor de membru în bugetul Uniunii Avocaților, neprezentarea datelor noi de contact, etc., însă un raport mai detaliat va fi prezentat în cadrul Congresului avocaților programat pentru data de 5 octombrie.