O instanță a statului Ohio (SUA) a sancționat disciplinar un cuplu de avocați pentru că făceau schimb de informații despre clienții lor.

Potrivit materialelor cauzei, avocatul Thomas Holmes și Ashleigh Kerr lucrau la două companii juridice distincte, dar erau ambii specializați în domeniul dreptului educațional, oferind, în special, servicii pentru administrațiile instituțiilor educaționale. Cei doi juriști au făcut cunoștință în timpul unei conferințe tematice din noiembrie 2014, iar ulterior s-au mutat împreună și au anunțat că s-au logodit.

Din ianuarie 2015, cei doi avocați au început să facă schimb de e-mail-uri cu informații confidențiale despre clienții lor. De obicei, Holmes o ajuta pe partenera sa cu documente, pe care le pregătea pentru clienții săi, în cauze similare. Pentru a-și economisi timpul, cei doi își transmiteau reciproc cererile clienților, inclusiv mesaje cu fișiere anexate.

În iunie 2016, angajatorul bărbatului a aflat despre această corespondență, iar avocatul Holmes a fost concediat. Iubita sa a recunoscut, în fața partenerilor companiei la care lucra, că era ajutată de logodnicul său și nu a fost concediată. Cu toate acestea, în pofida anchetei de serviciu, ea a continuat să expedieze scrisorile clienților până în noiembrie 2016, când a părăsit compania din proprie inițiativă.

Judecătorii au stabilit că cei doi au schimbat zeci de mesaje prin care au dezvăluit secretul profesional și au luat decizia de a le suspenda dreptul de a practica avocatura pentru o perioadă de șase luni.

Sursa: legal.report