Majoritatea apărătorilor tineri din Statele Unite ale Americii spun că vor să-și continue activitatea profesională în cadrul propriilor birouri de avocați. Datele au fost prezentate în urma unui sondaj național, realizat la începutul anului, scrie legal.report.

Totodată, atunci când au fost întrebați unde se văd peste zece ani, majoritatea respondenților, circa 40 la sută, au spus că sunt interesați să obțină statutl de partener în cadrul firmelor de avocați mai mari sau corporații. Cel de-al doilea obiectiv de carieră pe termen lung este poziția de consilier juridic corporativ, circa 18%. Fiecare al zecilea respondent a declarat că cel mai probabil va părăsi profesia de avocat.

Autorii studiului au analizat, de asemenea, nevoile esențiale ale avocaților sub 40 de ani. Datele arate că drept prioritate pentru astfel de angajați este echilibrul între viața personală și munca. Astfel, mai mult de jumătate dintre respondenți și-au declarat disponibilitatea de a abandona o parte din câștigurile lor, în schimbul unui program mai flexibil și al orelor de lucru mai scurte. Respondenții au mai spus că sunt nemulțumiți de salarii (29%) și cultura corporativă (22%) - aceasta sunt principalele motive care i-ar determina să-și schimbe locul de muncă.

De asemenea, trebuie de ramarcat că 62 la sută dintre tinerii apărători spun că datorită lor politica firmei de avocați unde lucrează se schimbă spre bine. Majoritatea dintre aceștia mai afirmă că modelul de organizare a activității în companie este depășit.