Trei firme de avocatură au fost implicate în vânzarea pachetului de acțiuni a BC Moldinconbank SA. Este vorba de Casa de avocatură ”Efrim, Roșca și Asociații”, Biroul Asociat de Avocați ”Gladei și Partenerii” și Biroul Asociat de Avocați ”Cobzac&Partners”. Două firme de avocatură, ”Efrim, Roșca și Asociații” și ”Gladei și Partenerii”, sunt la cea de-a doua tranzacție consecutivă de vânzare a acțiunilor unei bănci de importanță sistemică. La începutul lunii octombrie 2018, firmele de avocatură au asistat în tranzacția cu acțiunile BC Moldova-Agroindbank SA.

Potrivit site-ului CCE Legal Matters, în tranzacția cu acțiunile BC Moldindconbank SA echipa de avocați ”Efrim, Roșca și Asociații” a asistat Guvernul Republicii Moldova, care a vândut, prin intermediul Agenției Properietății Publice, un pachet de acțiuni Moldindconbank în mărime de 63,88% din capitalul băncii. Cumpărătorul în această tranzacție a fost compania bulgară Doverie United-Holding AD, care a fost reprezentat de echipele de avocați ”Gladei și Partenerii” și ”Cobzac&Partners”.

Cele trei firme au un renume pe piața din Republica Moldova, fiind recunoscute la nivel internațional. Casa de avocatură ”Efrim, Roșca și Asociații”  este condusă de doi avocați: Oleg Efrim și Vlad Roșca. În fiecare an, performanța avocaților este recunoscută în topurile internaționale. Mai exact, este vorba de ghidul independent de specialitate The Legal 500, care a desemnat ERA în topul celor mai bune firme de avocați din Republica Moldova. La fel, performanța a fost recunoscută și de prestigiosul clasament Chambers Europe 2019. IFLR1000 – un ghid juridic internațional prestigios al companiilor juridice și juriștilor de top, a recunoscut ERA drept una din cele mai bune companii juridice din Republica Moldova în domeniile dreptului financiar și corporativ.

Avocații de la ERA sunt specializați în domenii precum: sectorul financiar, asigurări, telecomunicații, media și IT, sectorul farmaceutic, energetic etc. și oferă expertize în domenii ca: fuziuni și achiziții, corporativ și comercial, piața de capital, insolvabilitate, concurență, imobiliare, audit juridic, reglementare, achiziții publice etc.

Și performanța Biroului asociat de avocați ”Gladei și Partenerii” a fost răsplătită de către publicațiile internaționale. Biroul este condus de avocatul Roger Gladei. Avocații de la ”Gladei și Partenerii” la fel, an de an, se regăsesc în topurile internaționale, ceea ce face ca Biroul de avocați să fie poziționat în clasamentul celor mai bune companii juridice din Republica Moldova. Biroul de avocați se regăsește în topul celor Global Chambers, The Legal 500 sau IFRL 1000. Firma oferă consultanță și servicii juridice în domenii precum: financiar-bancar, M&A, piață de capital, imobiliar, litigare și arbitraj, proprietate intelectuală, etc.

”Cobzac&Partners” oferă servicii atât pentru clienți internaționali, cât și locali. Echipa de avocați, condusă de Daniel Cobzac, este specializată în domeniul bancar și financiar, dreptul comercial, recuperarea creanțelor, insolvabilitate, soluționarea litigiilor, proprietate intelectuală, fuziuni și achiziții etc. Munca echipei de avocați este recunoscută la fel, an de an, în topurile publicației Chambers Europe. 

Amintim că, tranzacția cu acțiunile BC Moldindconbank SA la Bursa de Valori a Moldovei a avut loc în data de 18 martie.