Magistraţii din Cluj au decis astăzi să continue protestele care presupun întreruperea, timp de o oră pe zi în cadrul şedinţelor de judecată, a activităţii, respectiv ieşirea, în fiecare zi de vineri, în faţa Palatului de Justiţie, pentru o jumătate de oră.

Măsurile de protest se vor menţine până pe 4 aprilie, când o delegaţie de 30 de judecători şi procurori români de la toate instanţele de toate nivelurile intenționează să meargă la Bruxelles pentru a discuta cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Aceștia urmează să-I comunice oficialului european motivele protestului magistraţilor români.

Magistrații și procurorii români au inițiat protestele după numeroase modificări aduse de autoritățile din țara vecină legilor Justiției printr-o Ordonanță de urgență din 19 februarie.

Potrivit protestatrilor, modificările operate permit încălcarea principiului separării carierei judecătorilor de cea a procurorilor și modificarea condițiilor de accedere la Înalta Curte de Casație și Justiție, reprezentând un pas enorm înapoi față de forma anterioară a statutului celor două profesii.

Sursa: agerpres.ro