Autoritățile anunță că pe parcursul lunii aprilie mai mulți conducători auto au fost sancționați pentru transportul ilicit de persoane. Controalele au fost făcute în regiunea autogării centrale din municipiul Chișinău.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, în prima jumătate a lunii aprilie au fost făcute patru procese-verbale privind efectuarea transportului rutier de persoane, contra cost, cu vehicule rutiere construite şi echipate cu mai puțin de nouă locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto. Amenzile au fost aplicate în aceste cazuri au fost de 800 unități contravenționale, adică 40 de mii de lei, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier pe o perioadă de șase luni.

Totodată, în perioada 22-26 aprilie au fost documentate alte trei cazuri de transport ilicit de persoane. De această dată, amenzile aplicate au fost în sumă de 600 unități contravenționale, adică 30 de mii de lei, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier pe o perioadă de șase luni.

De asemenea, a fost documentat un caz de transportare a persoanelor contra cost în regim de taxi, cu o unitate de transport neînregistrată în Registrul operatorilor de transport rutier. Pe acest caz a fost întocmit un proces verbal, fiind aplicată amendă în mărime de 60 unități contravențiile, adică trei mii de lei, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier.