”Politica bugetar-fiscală ar trebui în primul rând să susțină valorificarea potențialului de creștere economică pe termen mediu și lung, iar aceasta se poate face primordial prin dezvoltarea mediului de afaceri”. Aceasta este opinia AmCham Moldova expusă într-o declarație care vizează măsurile fiscale anunțate de Ministerul Finanțelor.

În același timp, mediul de business remarcă că predictibilitatea politicilor fiscale și cadrul de reglementare a activității de întreprinzător este esențială pentru reținerea și atragerea investițiilor în Republica Moldova.

Respectiv, evaluarea ex-ante a impactului economic și social al măsurilor propuse în conformitate cu cadrul normativ național cu privire la transparența în procesul decizional este un imperativ.

De-a lungul activității sale, AmCham Moldova, reprezentând companiile americane, europene și autohtone, susține că s-a dovedit a fi un partener de încredere pentru autoritățile publice, angajându-se ca lider si membru activ al celor mai importante forumuri de dialog public-privat, pledând pentru atragerea și menținerea investițiilor în Republica Moldova, îmbunătățirea mediului investițional, și facilitarea comerțului transfrontalier.

Oamenii de afaceri speră că Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova nu vor aproba măsurile fiscale cu efecte semnificative asupra businessului fără a avea discuții preliminare constructive și concrete cu comunitatea de business, cu luarea în calcul a impactului real al măsurilor propuse în vederea asumării conștiente a consecințelor economice.