Pachetul de acțiuni al BC Moldindconbank SA, în mărime de  3 173 751 de acţiuni ordinare nominative de clasa I, va fi expus pentru vânzare la Bursa de Valori a Moldovei săptămâna viitoare. Instituția financiară a anunțat că acţiunile se expun spre vânzare ca pachet unic prin intermediul licitaţiei cu strigare organizate pe piaţa reglementată a Bursei de Valori a Moldovei.  

Licitaţia cu strigare va avea loc începând cu data de 18 februarie și până la data de  22 februarie, inclusiv.

Prețul de expunere spre vânzare al acțiunilor constituie 239,50 lei per acțiune, astfel valoarea totală a tranzacției fiind de peste 760 milioane de lei.

Acţiunile expuse spre vânzare pot fi achiziţionate doar de persoanele care au obţinut aprobarea prealabilă a Băncii Naţionale a Moldovei până la achiziţionarea respectivă.

Amintim că, un investitor internațional s-a arătat interesat de achiziționarea acestui pachet de acțiuni, cu condiția ca acestea să fie cumpărate de la stat. Acesta a primit deja aprobarea prealabilă a BNM, iar Guvernul a alocat peste 764 milioane de lei pentru cumpărarea acțiunilor nou-emise.

Guvernul a aprobat și Antecontractul ce urmează a fi semnat cu potențialul achizitor, care deține aprobarea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei, dar și a proiectul Contractului de vânzare-cumpărare a acțiunilor cu achizitorul.