Doi procurori și un avocat vor să ajungă magistrați. Candidaturile acestora urmează să fie examinate de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în ședința de marți și ulterior transmise respectiv Colegiului pentru selecţia și cariera judecătorilor şi Comisiei unice a Institutului Național de Justiție.

Astfel, în funcția de judecător vor să ajungă procurorii Alexandru Gaina, de la Procuratura Anticorupție și Maxim Sîrbu, de la Procuratura Chișinău. Totodată, Olesea Negru vrea să schimbe roba de apărător pe mantia de magistrat.

De asemenea, în ședința de marți CSM urmează să examineze cererile de promovare la o instanța ierarhic superioară a magistraților Sergiu Daguța, de la Judecătoria Chișinău și Alexandru Sandu, de la Judecătoria Hîncești. Conform agendei publicate, Alexandru Sandu a solicitat să fie evaluat și pentru un eventual transfer la o altă instanță de prim nivel. La fel, vrea să schimbe instanța în care activează și magistrata Marina Curtiș, de la Judecătoria Cahul.

Alți doi judecător de la instanța de prim nivel din municipiul Chișinău au cerut să fie evaluați pentru a fi numiți în funcție până la atingerea plafonului de vârstă, adică până la 65 de ani. Și anume, este vorba despre Vladislav Holban și Gheorghe Stratulat.