Cum interacționează juriștii din diferite profesii, în Republica Moldova și România? Care sunt situațiile care generează probleme? Cum le putem preveni și îndrepta împreună? Cum ne raportăm la etica dintre profesiile juridice? La aceste întrebări vor fi acordate răspunsuri la Conferința ”Oamenii Dreptății. Dialogul dintre profesiile juridice”.

Evenimentul, care va avea loc în data de 16 mai, va aduce împreună profesioniști în drept din Republica Moldova și România pentru a discuta cu publicul de specialitate despre relația cetățean – justiție – societate, din perspectiva interacțiunii profesioniștii în drept, dar și pentru a reflecta împreună asupra eticii dintre profesiile juridice și a valorilor care ne ghidează cariera. 

Pentru a participa la eveniment, trebuie să vă înregistrați aici.

Conferința este adresată atât profesioniștilor în drept din Republica Moldova, cât și publicul larg și își propune să dea start discuției despre nevoia de cooperare din interiorul sistemului de justiție și etica profesională ce stă la baza acesteia.

Vor discuta cu publicul prezent Arina Corsei Vultureanu, procuror, Tudor Ciobanu, judecător, Veronica Sîrbu, judecător, Iulia Georgescu, notar public (patru dintre protagoniști filmului ”Oamenii Dreptății“), Diana Negrea, avocat, Cristina Pandrea, ofițer de poliție, membri în comunitatea Leaders for Justice România și Tudor Leșanu, avocat, Eugeniu Ciubotaru, judecător, Petre Iarmaliuc, candidat la funcția de procuror, Constantin Chilian, asistent judiciar, Andrei Iosip, avocat și Elena Podoleanu, avocat, membri în comunitatea LEAD Moldova.

În cadrul conferinței vor fi proiectate părți relevante din filmul documentar ”Oamenii Dreptății”, în care 13 juriști discută deschis despre problemele cu care se confruntă, despre adevăr, empatie, subiectivism sau presiuni în justiție. 

Evenimentul este organizat de Asociația INK - Innovation Needs Knowledge și aduce în dialog profesioniști în drept din Republica Moldova cu juriști din comunitățile Leaders for Justice România și LEAD Moldova. 

Programul LEAD Moldova este implementat de Asociația INK împreună cu Centrul Român de Politici Europene –Republica Moldova, cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România și Republica Moldova.