Colegiul disciplinar al judecătorilor are un nou membru, selectat în urma concursului anunțat de Ministerul Justiției pentru selecția unui reprezentant al societății civile în Colegiu.

La concurs au participat 2 persoane, iar învingător a fost desemnat Pavel Midrigan - conferențiar universitar la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene ”Constantin Stere”, fost procuror și fost judecător.

Contracandidata lui Midrigan, Elena Demian, care este profesor la Universitatea Liber Internațională, a acumulat o notă mai mică. Învingătorul a obținut 9,2 puncte, iar Demian – 9.

Elena Demian a mai participat și anterior la concursul pentru ocuparea fotoliului de membru al Colegiului disciplinar, dar nu a fost selectată.

În total, Colegiul disciplinar este format din 5 judecători şi 4 persoane din societatea civilă. Mandatul membrilor colegiului disciplinar al judecătorilor este de 6 ani, iar același membru nu poate fi ales sau numit pentru 2 mandate consecutive.

De competența Colegiului disciplinar al judecătorilor ține examinarea cauzelor disciplinare în privinţa judecătorilor şi aplicarea sancţiunilor disciplinare.