Pep a fost cunoscut drept ucigaşul de pisici din Pennsylvania, SUA, şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă în penitenciarul Eastern State pentru că a omorât felina guvernatorului statului american.

Câinele Pep a avut chiar şi o fotografie de "arest", în 1924, cu un număr de identificare atârnându-i la gât. Potrivit poveştilor de atunci, labradorul negru ar fi atacat şi ucis pisica soţiei guvernatorului Gifford Pinchot. Pentru că animalul nu a prezentat "remuşcări", a fost trimis la închisoare, fără drept de apel.

Totul a fost, însă, o înscenare, întrucât Pep era complet nevinovat. Cea mai mare greşeală a lui a fost să roadă pernele canapelei de pe veranda casei guvernatorului.  Povestea că el ar fi ucis pisica a fost pornită de un ziar local.

Povestea adevărată este, însă, alta: câinele a început să roadă pernele de la canapea, iar Pinchot s-a gândit să îl trimită la închisoare. Aşa s-a întâmplat, însă labradorul nu a fost trimis ca deţinut, ci ca animal pentru reabilitarea puşcăriaşilor. Câinele năzdrăvan a fost adorat de oamenii din închisoare. El a murit din cauze naturale şi a fost înmormântat pe terenul penitenciarului.