Casa de avocatură Hogan Lovells din Washington, Statele Unite ale Americii a angajat un psihoterapeut pentru apărători încă în anul 2006. Chiar dacă astfel de servicii sunt încă o raritate pentru birourile de avocați, medicul spune că are foarte mult de lucru. Asta pentru că avocații sunt foarte stresați de activitatea pe care o desfășoară, scrie Bloomberg Law.

Psihoterapeutul George Wheeler a fost angajat după ce casa de avocați a observat că tot mai mulți angajați apelează la serviciile acestuia. Prin urmare, aceștia au considerat necesar ca medicul să devină parte a echipei, pentru ca apărătorii să aibă mai multă încredere în el.

Wheeler a spus că a întâmpinat inițial rezistență, atunci când a început să activeze la casa de avocatură, pentru că angajații îl percepeau ca fiind parte a conducerii. Totuși, acesta a reușit să-i convingă de faptul că discuțiile din cabinetul său sunt confidențiale. Un alt steriotip care a trebuit să fie depășit este sentimentul că pentru avocați solicitarea consilierii este un semn de slăbiciune.

Acum medicul afirmă că agenda sa este destul de încărcată, iar avocații își fac din timp rezervare pentru a avea o discuție cu psihoterapeutul.

Conform unui studiu din 2016 al Asociației Barourile americane de avocați, circa 28 la sută dintre avocați s-au confrunțat cu depresie, iar 19% au suferit de anxietate. Totodată, până la 36 % dintre apărători au spus că au avut probleme cu consumul băuturilor alcoolice în exces.