Magistratul Alexandru Motricală de la Judecătoria Criuleni a solicitat să fie promovat la funcție administrativă. Dosarul acestuia urmează să fie expediat pentru evaluare Colegiilor specializate. O decizie în acest sens urmează să fie luată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în ședința de marți, 16 aprilie.

Alexandru Motricală a fost numit judecător în anul 2008, la Judecătoria din Dubăsari. În anul 2013, acesta a fost confirmat în funcție până la atingerea plafonului de vârstă.

De asemenea, magistrata Victoria Hadîrca de la Judecătoria Chișinău ar putea fi evaluată pentru o eventuală numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă.

Tot marți, Consiliul Superior al Magistraturii va examina solicitările a patru persoane care vor să fie evaluate pentru a accede în funcția de judecător. Și anume, este vorba despre:

  • Vladislav Negru, specialist principal în Direcția juridică a Autorității Naționale de Integritate;
  • Sergiu Corețchi, asistent judiciar la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani;
  • Igor Lazăr, asistent judiciar la Judecătoria Strășeni;
  • Taisia Lupașco, șef Direcția asistența juridică, SFT.

Menționăm că, în Republica Moldova activează 15 instanțe de prim nivel, patru Curți de Apel și o Curte Supremă de Justiție. În total, în sistemul judecătoresc sunt peste 400 de magistrați.