10 din cele 126 de persoane admise la cea de a doua etapă a probei scrise - testul de specialitate, pentru admiterea la Institutul Național al Justiției (INJ), au obținut nota 10.  De altfel, un punctaj mare au obținut alți aproape 50 de candidați care au fost apreciați cu note mai mari de 9. Note mai mici de 5 au patru candidați, iar alți patru nu s-au prezentat la test.

Amintim că, după prima etapă au fost excluși din competiție 25 de participanți.

INJ a dat startul examenelor de admitere la cursurile de formare inițială a candidaților la funcții de judecător și de procuror în data de 2 septembrie.

Sesiunea de admitere se realizează în două etape: proba scrisă electronică, constituită din testul psihologic eliminator, urmat de un test de specialitate, și proba orală, care presupune rezolvarea a două spețe ce includ aspecte de drept material și procesual.

În actuala sesiune de admitere, Consiliul Institutului Național al Justiției a scos la concurs 15 locuri de studii pentru candidații la funcția de judecător și 20 de locuri pentru candidații la funcția de procuror.