Comisia juridică, numiri și imunități a publicat dosarele persoanelor înscrise pentru a participa la concursul pentru selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Este vorba de 18 persoane, după cum urmează: 

Opiniile pe marginea candidaților înscriși în concurs pot fi prezentate în termen de 5 zile de la publicarea prezentului anunț la cristina.rotari@parlament.md cu mențiunea ”opinie pe marginea candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din partea Parlamentului”. Comisia nu va lua în calcul opiniile anonime.

Amintim că, în luna decembrie 2019, Parlamentul a votat modificări la Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii. Acestea au intrat în vigoare la sfârșitul lunii ianuarie și, prin urmare, numărul membrilor Consiliului a fost extins de la 12 la 15. La fel, a fost modificată procedura de numire a judecătorilor. Mai exact, din Consiliu trebuie să facă parte cinci profesori și șapte judecători din instanțe de diferite ierarhii.