Conducerea judecătoriilor Cimișlia și Criuleni a stabilit noi reguli de activitate a instanțelor, ca urmare a intensificării numărului de infectări cu virusul COVID-19. Deciziile au fost influențate inclusiv de hotărârea Comisiei Naţionale Extraordinară de Sănătate Publică a decis să revină la unele măsuri de prevenire şi control ale infecţiei COVID-19, aplicate anterior la nivel naţional.

Astfel, personalul acestor două instanței urmează să asigure respectarea strictă a următoarelor măsuri de prevenire, control și combatere a infecției COVID-19:

  • distanța socială între persoane unu metru minim;
  • respectarea regulilor de igienă a mâinilor;
  • purtarea măștilor de protecție, inclusiv și în spațiile deschise, prin acoperirea nasului și a gurii;
  • monitorizarea personală de fiecare persoană a stării de sănătate.

La fel, urmează să fie monitorizat numărul de vizitatori în cadrul instanțelor pentru a nu permite aglomerații. Funcționarii de la Judecătoria Cimișlia vor trebui să mai respecte, sub propria răspundere, regimul de autoizolare , dacă acesta a fost stabilit. Programul de activitate al instanțelor nu a suferit schimbări.

În context, menționăm că Judecătoria Edineț a instituit, din 20 iulie, regim special de muncă în cadrul instanței. Potrivit deciziei, în cadrul instanței urmează să fie respectată distanța fizică între persoane de cel puțin un metru, iar participanții la ședințe, inclusiv avocați, procurori și executori judecătorești vor trebui să aștepte în afara sediului judecătoriei începerea ședinței.