La concursul de admitere pentru formarea iniţială a procurorilor în anul 2020 în cadrul Institutului Naţional al Justiţiei (INJ) ar putea fi scoase 20 de locuri. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) la ședința din 14 februarie, la demersul INJ.

Numărul este estimativ, iar până la data de 31 martie, Consiliul INJ, ţinând cont de mijloacele disponibile şi de propunerile CSP, urmează să aprobe numărul de locuri care vor fi scoase la concursul de admitere pentru formarea iniţială a candidaţilor la funcţiile de procuror în anul următor.

Legislația obligă INJ să consulte Consiliul Superior al Procurorilor cu privire la numărul locurilor scoase la concurs.

Numărul estimativ de locuri a fost aprobat de CSP ținând cont de situația posturilor vacante în Procuratură, precum și practica sa anterioară.

Durata cursurilor de formare iniţială a candidaţilor la funcţiile de procurer în cadrul INJ este de 18 luni.

Amintim că, anterior și Consiliul Superior al Magistraurii, la solicitarea INJ, a aprobat numărul estimativ de locuri care vor fi scoase la concursul de admitere pentru candidații la funcția de judecător din 2020. Potrivit deciziei, pentru formarea inițială a candidaților la funcția de judecător ar putea fi scoase 15 locuri.