Avocații specializați în divorțuri au realizat, în urma experienței din practică, o listă cu sfaturi pentru cupluri: cum să-ți faci căsnicia să funcționeze și, în același timp, să economisești bani. „Nunțile sunt scumpe, dar divorțurile sunt și mai scumpe”, susțin specialiștii.
  1. Hobby-urile care necesită cheltuieli trebuie discutate. „Cei mai mulți nu înțeleg cât este de important ca soțiile să aibă cheltuieli similare cu cele ale soților. Chiar dacă oamenii se mai schimbă, îți începi căsnicia cu stângul dacă te aștepți ca soția, obișnuită până acum să cheltuiască mult, să se oprească din a merge la shopping imediat ce se întoarce din luna de miere”, a explicat Joslin Davis, președintele American Academy of Matrimonial Lawyers.
  2. Și salariul tău s-a căsătorit, să știi - Chiar dacă alegi să păstrezi separat contul cu salariu, căsnicia tot implică un „parteneriat financiar”. Avocații susțin că, financiar vorbind, căsătoria este o unitate economică formată din doi pioni. Împărțiți datoriile și facturile, deci împărțiți și bunurile și conturile, mai ales dacă se ajunge la divorț.
  3. Păstrează-ți propria linie de credit -„Dacă ai autonomie în privința unui cont, te asiguri că poți face un împrumut fără a avea nevoie de soție sau de soț. Să fie, în caz că se ajunge acolo”, a punctat Andrew Samalin, președintele Asociației pentru Planificare Financiară în Caz de Divorț.
  4. Procesele de divorț sunt lungi și scumpe - E adevărat, nunțile sunt scumpe. Dar divorțurile sunt și mai „scumpe”. Chiar dacă fiecare situație este diferită, se poate ca un divorț să fie finalizat într-un an, iar toată „distracția” poate costa 5000 sau chiar 15.000 euro (!).
  5. Dacă soțul / soția te înșală, nu primești chiar totul - În cazurile cu adulter, nu înseamnă că în urma divorțului, partenerul înșelat obține cele mai multe bunuri la partaj. Banii și proprietățile sunt împărțite tot în mod egal.
  6. Avocatul nu este și terapeut -Când clienții se întâlnesc cu avocații lor de divorț, cei dintâi vor să își spună toată povestea. Unele aspecte sunt chiar irelevante pentru procesul de care se ocupă avocatul. Morala: mergi la un psiholog înainte de a merge la avocat, unde trebuie să spui totul la obiect.
Sursa: avocatura.com