Comisia de licenţiere a profesiei de avocat a modificat perioada desfășurării examenului de calificare în profesia de avocat, sesiunea din toamna 2016. Noul termen de depunere a actelor pentru examenele de calificare în profesia de avocat este 17 octombrie. Examenul de calificare în profesia de avocat constă din proba scrisă și interviu. Astfel, proba scrisă se va desfășura la 16 noiembrie, iar interviul va avea loc la 30 noiembrie, 1 și 2 decembrie. Lista temelor din disciplinele de drept care vor sta la baza subiectelor, întrebărilor și spețelor pentru examenul de calificare în profesia de avocat vor fi publicate în compartimentul Accedere în profesie. Dar, lista temelor poate fi modificată cel târziu cu 30 zile înainte de examen, în conformitate cu prevederile Statutului profesiei de avocat. Candidații vor anexa la dosar următoarele acte:
  • cererea privind admiterea la examenul de calificare;
  • declaraţia sub jurământul la care se anexează chestionarul de evaluare a bunei reputaţii;
  • declaraţia despre faptul că în perioada stagiului candidatul nu a desfăşurat activităţi incompatibile cu profesia de avocat.
Actele urmează a fi depuse până la 17 octombrie (orele 09:00 – 11:00; 13:00 –15:00), la sediul Uniunii Avocaților, str. B. Bodoni, 53A.