După ce ați terminat Dreptul și ați reușit să fiți admis la stagiu în avocatură, următorul pas este să țintiți către un birou de avocați. Evoluția dvs. în cadrul acestuia depinde destul de mult de părerea celui care vă coordonează pașii. Pentru a afla dacă sunteți plăcut sau nu de către „maestru”, vă venim în ajutor cu câteva sfaturi. Norocoșii, adică profesioniștii liberi ai justiției - avocații, pot spune că nu au șef. Chiar și așa, fiecare avocat, la început de drum, este subordonat unui avocat „mai mare”, maestrul. Vreți să știți dacă vă place? Nimic mai simplu! Iată 5 semne prin care vă puteți da seama dacă sunteți plăcut sau nu de maestru în cadrul casei de avocatură unde ați început activitatea.
  1. Niciodată nu vă ascultă argumentele/opinia
De fiecare dată când ați vrea să îi transmiteți ceva, pare neimportant pentru el, sau intervine „nu am timpul”. Este în regulă dacă se întâmplă o dată, de două ori, dacă are un dosar extrem de greu care îi dă bătăi de cap, dar să nu se întâmple de 10 ori. Exceptând situațiile motivate, dacă nu reușiți să comunicați cu avocatul care ar trebui să vă ajute, atunci ar trebui să vă puneți un semn de întrebare.
  1. Nu vă implică în deciziile importante
Momentul în care simțiți că maestrul dvs. nu vă acordă suficientă încredere și nici nu dorește să vă implice în procesul de realizare a unor lucruri importante din sfera dvs. de activitate profesională este, de asemenea, un alt semn că există posibilitatea să nu vă placă.
  1. Nu zâmbește deloc în prezența dvs.
Trecând cu vederea peste zilele proaste pe care toți le avem, sau peste situațiile tensionate când are de pregătit apărarea într-un proces dificil, dacă avocatul care vî „supervizează” este în 99% din cazuri încruntat atunci când vă vede, s-ar putea să nu vă prea placă. Oamenii care plac o persoană zâmbesc instinctiv acesteia.
  1. Nu vă acordă niciodată feedback
Un maestru care ar vrea ca dvs. să evoluați în casa de avocatură, și care ar vrea ca să știți ce faceți bine și ce nu, v-ar acorda un feedback săptămânal/lunar. Lipsa aprecierilor, dar în același timp și a criticilor, dovedește faptul că maestrul nu prea este interesat de dvs. și de evoluția dvs.
  1. Există o diferență clară de atitudine între dvs. și ceilalți avocați (stagiari)
Atunci când ceilalți primesc mai multă atenție decât dvs., vă simțiți în plus. Dacă un coleg avocat îi cere opinia maestrului dvs., iar acesta îi oferă cu zâmbetul pe buze sfatul cerut sau chiar se oferă să ajute la cercetarea necesară pentru apărarea clientului, iar pentru dvs. nu are deloc timp, s-ar putea să existe o problemă. Acestea sunt 5 dintre posibilele semne că avocatul care vă „construiește cariera” nu vă place prea mult. Sursa: avocatura.com