Singapore este cunoscut pentru rata scăzută a criminalității, pentru curățenia impecabilă, dar și pentru amenzile pe care le aplică. Dacă vă gândiți să vizitați sau să vă stabiliți cu traiul în Singapore, ar trebui să fiți conștienți de faptul că țara are reglementări importante, iar unele dintre ele pot părea chiar dure. De exemplu, trestia de zahăr este folosită ca obiect de pedeapsă nu doar pentru infractori, ci și în școli, în armată sau acasă. Legile din Singapore sunt aplicate cu strictețe, iar nerespectarea acestora ar putea genera probleme serioase. Deși are legi dure, această țară este foarte sigură pentru călătorii și oferă o varietate de activități, obiective turistice gratuite și un amestec de culturi. Dacă sunteți un turist respectuos, nu veți avea probleme. Iată care sunt cele mai ciudate legi din Singapore.
  1. Cântatul: penalizare - <3 luni de închisoare
În Singapore este interzis să cântați, să recitați sau să rostiți balade sau cântece obscene în public. Dacă ați fost prins încălcând această lege, veți fi pedepsit cu 3 luni de închisoare sau cu amendă, sau ambele.
  1. Conectarea la Wi-Fi de la o altă persoană: penalizare - <3 ani de închisoare sau 10.000 de dolari amendă
Dacă folosiți Wi-Fi de la altă persoană se consideră că comiteți o „fraudă prin internet”. Pedeapsa pentru această încălcare este o amendă de 10.000 de dolari sau 3 ani de închisoare, sau ambele.
  1. Hrănirea porumbeilor: penalizare – 500 de dolari
Hrănirea porumbeilor pare să nu fie o infracțiune. Nu și în Singapore. În cazul în care sunteți prins că dați resturile dvs. la păsări, veți plăti amendă de 500 de dolari.
  1. Homosexualitatea: penalizare - <2 ani de închisoare
Relațiile între persoane de același sex sunt interzise în Singapore, deși această lege nu este la fel de strict aplicată ca altele.
  1. Trageți apa! Sau suportați consecințele: penalizare – 150 de dolari
Dacă nu trageți apa la toaleta publică după utilizare, puteți primi o amendă substanțială. În Singapore nici măcar nu se gândesc la urinat în ascensoare. Acestea sunt echipate cu dispozitive de detectare a urinei (UDD), care sunt sensibile la mirosul de urină, declanșează o alarmă, iar ușile ascensorului se închid până când sosește poliția.
  1. Fumatul în public: penalizare - 152-760 de dolari
În Singapore există o lege împotriva fumatului în locurile publice și în vehicule. Această lege a fost pus în aplicare pentru a asigura un mediu curat și sănătos pentru public și de a proteja oamenii de fumatul pasiv. Cu toate că nu este ilegal să cumpărați țigări sau să fumați în propria casă, este ilegal să fumați în public. Se consideră infracțiune dacă intrați în țară cu țigări.
  1. Plimbatul în pielea goală pe lângă casă: penalizare - 1.000 dolari
În timp ce fumatul la domiciliu este ok, plimbatul în pielea goală pe lângă casă nu se permite. Dacă ați încălcat această lege, s-ar putea să fiți acuzați de pornografie, care se pedepsește cu închisoare sau amenzi mari. Așa că, trageți draperiile când vă pregătiți să faceți duș.
  1. Aruncatul gunoiului pe stradă: penalizare – de la 300 de dolari și muncă în folosul comunității
Infractorii care prima dată aruncă obiecte mici, cum ar fi mucuri de țigară sau ambalaje de la dulciuri sunt amendați cu 300 de dolari. Daca sunteți prins în timp ce aruncați o sticlă de plastic pe jos, amenda va fi de 1.000 de dolari. În cazul în care sunteți prins a treia oară că aruncați pe stradă, veți fi nevoit să munciți în folosul comunităţii şi să purtați o cămaşă fosforescentă pe care scrie: „Sunt bădăran al gunoaielor”.
  1. Comercializarea gumelor: penalizare – 100.000 de dolari sau 2 ani de închisoare
Guma de mestecat nu este o problemă, dar comercializarea ei este interzisă. Pedeapsa pentru contrabandă cu gumi este de până la 2 ani de închisoare sau amendă de 100.000 de dolari.
  1. Scuipatul în public: penalizare - <1.000 de dolari
Singapore nu este un loc pentru cei care scuipă. Rezonabil, este ilegal să scuipați în magazine sau piețe. De asemenea, este ilegal să scuipați pe drumurile publice, trotuare sau oricare alte locuri publice. Dacă încălcați această lege, veți fi amendat cu cel puțin 1.000 de dolari. Sursa: adventurousmiriam.com