Potrivit unui proiect de lege, în acest an ar putea primi plata sumelor indexate persoanele care se încadrează în următoarele categorii de vârstă ale deponenţilor Băncii de Economii:
  • deponenţii născuţi până în anul 1991 inclusiv, pentru plata sumei indexate aferente  primei etape;
  • deponenţii născuţi până în anul 1936 inclusiv, pentru plata sumei indexate aferente etapei a doua.
În Legea bugetului de stat pe anul 2017, pentru compensarea pierderilor pentru depunerile băneşti ale cetăţenilor în Banca de Economii, sunt aprobate 40 de milioane lei. Din acești bani vor fi achitate sumele indexate aferente etapei a doua, precum şi sumele neridicate de către beneficiarii de indexare în anii precedenți. Plata sumelor indexate va fi efectuată prin intermediul Întreprinderii de Stat ”Poșta Moldovei”. Conform legii, se indexează depunerile cetăţenilor Republicii Moldova în Banca de Economii, atât cele în vigoare, cât şi cele reînnoite la data de 29 iulie 1994, luându-se ca bază soldul acestora conform situaţiei din 2 ianuarie 1992:
  • în raport de 1 rublă : 1 leu, la prima mie de ruble a soldului cumulativ din toate conturile deţinute de o persoană fizică (deponent);
  • în raport de 2,5 ruble : 1 leu, la soldul  ce depăşeşte prima mie de ruble pentru o persoană  fizică (deponent).
Indexarea sumelor şi plata sumelor indexate se efectuează, la solicitarea depunătorilor în etape, prioritar la prima mie de ruble, apoi pentru soldul ce depăşeşte prima mie de ruble, în funcţie de anul naşterii depunătorului. În caz de deces al depunătorului, moştenitorilor lui legali li se plăteşte soldul neachitat al sumelor indexate. Plata sumelor indexate a început în anul 2003, iar din mijloacele bugetului de stat au fost achitate beneficiarilor de indexare aproape 700 de milioane de lei.