Fiecare al patrulea avocat din Baroul Chișinău are licența de activitate suspendată. Potrivit decanului Emanoil Ploșnița, din componența Baroului fac parte 2.129 de avocați, dintre care 474 sunt suspendați. Astfel, conform ultimelor date, doar 1.655 de avocați au dreptul să activeze și să participe la şedinţele Adunării Generale. Potrivit Legii cu privire la avocatură, activitatea de avocat se suspendă de drept:
  • la cererea scrisă a avocatului, în cazul existenţei unor motive întemeiate;
  • în caz de incompatibilitate, pe durata existenţei acestei stări;
  • pe perioada interdicţiei de a activa, dispuse prin hotărâre judecătorească sau disciplinară;
  • în cazul neefectuării de către avocat a defalcărilor în bugetul Uniunii Avocaţilor la expirarea a 6 luni de la termenul scadent,  până la achitarea integrală a restanţei;
  • până la achitarea sumei amenzii, în cazul aplicării sancțiunii disciplinare sub formă de amendă.
Legea prevede că licenţa şi legitimaţia avocatului, a cărui activitate este suspendată, se transmit, în termen de 10 zile, Consiliului Uniunii Avocaţilor, unde se păstrează pe parcursul perioadei de suspendare. Consiliul Uniunii Avocaţilor este obligat, în termen de 10 zile de la data suspendării activităţii de avocat, să consemneze acest fapt în Lista avocaţilor care au dreptul de a exercita profesia de avocat şi să publice această informaţie în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Recent, Baroul avocaților din Chișinău a actualizat lista apărătorilor care au dreptul de a exercita profesia de avocat pentru anul 2017.