O comisie guvernamentală va gestiona investițiile în domeniul tehnologiilor informaționale. Aceasta va coordona şi supravegherea procesul de implementare a activităților de investiții inteligente în TI în sectorul public. O altă sarcină va fi monitorizarea şi evaluarea gradului de implementare a activităților de investiții inteligente în TI în sectorul public. Totodată, membrii săi vor trebui să evalueze documentele pentru inițierea proiectelor în domeniul TI prezentate, în format electronic, de ministere, Cancelaria de Stat, alte autorități administrative centrale subordonate Guvernului şi structurile organizaționale din sfera lor de competentă, instituțiile publice autonome, precum şi persoanele juridice de drept privat care prestează servicii publice. În același timp, Comisia va coordona propunerile de retragere din uz a sistemelor informaționale existente ale entităților din sectorul public, în limitele competențelor prevăzute de lege. De asemenea, va prezenta factorilor de decizie relevanți sau, în caz de necesitate, prim-ministrului propuneri în problemele ce țin de implementarea activităților de investiții inteligente în TI în sectorul public, reieșind din rezultatele evaluării documentelor pentru inițierea proiectelor sau în rezultatul analizei modul de implementare a unor proiecte. Ministerul Economiei și Infrastructurii propune ca din compenența comisiei să facă parte:
  • Secretarul de Stat al Ministerului Finanțelor (responsabil de domeniul achizițiilor publice), președinte al Comisiei;
  • Directorul executiv al Centrului de Guvernare Electronică, vicepreședinte al Comisiei;
  • Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii (în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor);
  • Secretar general adjunct al Guvernului;
  • Director adjunct al Agenției Achiziții Publice;
  • Vicedirector tehnologii și inovații al Centrului de Guvernare Electronică.
Autorii proiectului susțin că instituirea și activitatea Comisiei nu va necesita cheltuieli financiare suplimentare, lucrările de secretariat fiind asigurate de către Centrul de Guvernare Electronică.