Patru candidați pentru șefia Centrului Național Anticorupție (CNA) au fost admiși pentru a trece proba interviului, care va avea loc în data de 12 decembrie. Selecția a avut loc în cadrul ședinței Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului. Două dosare au fost declarate inadmisibile, întrucât cei doi candidați nu întruneau cerințele în ceea ce privește experiența de muncă. Comisia juridică, numiri și imunități a stabilit ca persoanele admise în concurs să treacă doar proba interviului. Deși au fost discuții ca doritorii de a deveni șefi la CNA să treacă și proba scrisă, propunerea nu a fost susținută. Prin urmare, cei care au trecut pentru a participa la următoare a etapă a concursului sunt:
  • Veaceslav Guțan – conferențiar universitar, Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare”;
  • Bogdan Zumbreanu – Șef al Direcției generale urmărire penală a CNA;
  • Igor Carlașuc – Șef al Direcțieei generale asigurare operativă a CNA;
  • Sava Maimescu – conferențiar universitar, Departamentul Drept Public, Universitatea de Stat a Moldovei.
Dosarele care au fost respinse sunt ale următorilor candidați:
  • Andrian Moroi – jurist, SRL ”Careul Prim”;
  • Valentin Dogotari – ex-angajat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, elaborator al proiectului ”Harta investițională a Moldovei”.
Dosarele au fost recepționate în perioada 19 octombrie – 29 noiembrie, la secretariatul Comisiei juridice, numiri și imunități. Conform Regulamentului cu privire la concursul pentru selectarea candidatului la funcţia de director al CNA, în termen de 3 zile lucrătoare de la expirarea termenului pentru depunerea dosarelor Comisia juridică, numiri şi imunităţi va examina dosarele candidaţilor şi va adopta decizia cu privire la admiterea lor în concurs. Legea cu privire la CNA prevede că directorul este numit în funcție de Parlament, cu votul majorității deputaților aleși. Mandatul acestuia este de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat. Directorul este inamovibil pe perioada exercitării mandatului. CNA a rămas fără director după ce pe 25 octombrie, a expirat mandatul fostului șef, Viorel Chetraru, iar vicedirectorul instituției, Cristina Țărnă, și-a prezentat demisia.