Ambalajele produselor alimentare vor conține mai multe informații, pentru a informa consumatorul. Legea privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare, care prevede că etichetele vor conține informații despre identitatea şi compoziţia, proprietăţile sau alte caracteristici ale produsului alimentar, a fost publicată în Monitorul Oficial. Potrivit noilor prevederi, produsele alimentare vor trebui să conțină informații privind protecţia sănătăţii consumatorilor şi utilizarea sigură a unui produs alimentar. În mod special, acestea se referă la informaţii privind:
  • însuşirile legate de compoziţie care pot dăuna sănătăţii anumitor grupuri de consumatori;
  • data durabilităţii minimale, condiţiile de păstrare şi de siguranţă a utilizării;
  • efectele asupra sănătăţii, inclusiv riscurile şi consecinţele legate de consumul dăunător şi periculos al unui produs alimentar.
Legea nouă introduce obligativitatea  menționării următoarelor informații:
  • denumirea produsului alimentar;
  • lista ingredientelor;
  • orice ingredient sau adjuvant tehnologic ori provenit dintr-o substanţă sau dintr-un produs, care provoacă alergii sau intoleranţă, utilizat la fabricarea sau prepararea unui produs alimentar şi încă prezent în produsul finit, chiar şi într-o formă modificată;
  • cantitatea de anumite ingrediente sau categorii de ingrediente;
  • cantitatea netă de produs alimentar;
  • informații referitoare la valabilitatea produsului alimentar:
  • data-limită de consum ori data durabilităţii minimale; sau
  • data fabricării și termenul de valabilitate;
  • condiţiile speciale de păstrare şi/sau condiţiile de utilizare;
  • numele sau denumirea comercială şi adresa operatorului din businessul alimentar;
  • ţara de origine sau locul de provenienţă; instrucţiuni de utilizare, în cazul în care omiterea lor ar îngreuna utilizarea corectă a produsului alimentar;
  • pentru băuturile ce conţin mai mult de 1,2% de alcool în volum, concentraţia alcoolică dobândită;
  • o declaraţie nutriţională;
  • o menţiune privind identificarea lotului.
Pe ambalaj vor mai fi trecute informaţii privind caracteristicile nutriţionale care să permită consumatorilor, inclusiv celor care urmează un regim alimentar special, să aleagă în cunoştinţă de cauză. Prevederile noii legi mai spun că informațiile referitoare la produsele alimentare nu trebuie să inducă în eroare consumatorul, în special în ceea ce priveşte caracteristicile produsului alimentar precum natura, identitatea, proprietăţile, compoziţia, cantitatea, data durabilităţii minimale, ţara de origine, metoda de producţie. De asemenea, producătorii nu au voie să atribuie produsului alimentar efecte sau proprietăţi pe care nu le are, sau să sugereze că acesta posedă caracteristici speciale, atunci cînd, în realitate, toate produsele alimentare similare sunt la fel. Totodată, nu au voie să sugereze, prin intermediul prezentării, în descrieri sau imagini, prezenţa unui anumit produs alimentar sau a unui anumit ingredient, dacă acesta a fost înlocuit.