Ministerul Justiţiei anunţă concurs de selectare a 18 participanţi la cursul de formare în domeniul medierii comerciale, runda a cincea, organizat de către Centrul pentru Soluţionarea Eficientă a Disputelor din Marea Britanie (CEDR), în parteneriat cu BERD şi Ministerul Justiţiei. Cursul de formare se va desfăşura în perioada 15-21 martie, în municipiul Chișinău. La programul de formare pot participa membrii profesiilor juridice, funcţionari din cadrul autorităţilor publice, profesionişti în domeniul comerţ, contabilitate, construcţie, inginerie, reprezentanţi ai mediului academic şi ai sectorului comercial, precum şi orice alte persoane cu competenţe de soluţionare a litigiilor.
Doritorii de a participa la cursul de formare organizat de CEDR trebuie să întrunească următoarele cerințe:
  • studii superioare complete în domeniul profesional pe care îl desfășoară (participarea la conferințe, cursuri de calificare profesională, training-uri, etc. poate fi considerat drept avantaj);
  • experienţă în domeniul profesional;
  • angajamentul de continuare a activității în domeniul medierii;
  • angajamentul disponibilității pentru participarea în cadrul programului pe toată durata acestuia şi conform sarcinilor stabilite de program;
  • cunoștințe și/ sau experiență în domeniul comerțului (domeniul financiar/ bancar, contabilitate, afaceri ș.a.) cunoştinţe şi practici anterioare în domeniul soluţionării alternative a disputelor (medierea va constitui un avantaj).
Cursul de formare vine să promoveze și să faciliteze utilizarea medierii pentru soluționarea litigiilor civile și comerciale pe tot teritoriul Republicii Moldova. Condițiile de selectare le accesați aici și Formular de participare: Termenul limită de depunere a dosarului este 24 februarie ora 17.00. În data de 28 februarie vor fi anunțați candidații admiți la interviu, iar decizia finală la fi anunțată în data de 6 martie.