Asociația Tinerilor Avocați în cooperare cu Uniunea Avocaților din Republica Moldova și Asociația Europeană a Avocaților (Association Europeenne des Avocats European Association of Lawyers – AEA-EAL) organizează un seminar cu tema ”Exercitarea profesiei de avocat în context european”. Evenimentul va avea loc în data 4 mai la sediul Uniunii Avocaților. În cadrul seminarului vor fi abordate următoarele tematici:
  • Convenția europeană a profesiei de avocat (context și necesitatea de adoptare);
  • viziunea asupra normelor deontologice privind independența, confidențialitatea și conflictul de interese - prin prisma cadrului normativ al Poloniei, Franței și Republicii Moldova;
  • managementul firmelor de avocatură prin prisma experienței franceze, (viziunea antreprenorială din perspectiva birourilor de avocați tradiționale, constând în dezvoltarea strategiilor de marketing și comunicare pe rețelele de socializare, evoluția publicității în avocatură pe parcursul ultimilor ani, optimizarea productivității și profitabilității, tabu-ul de a face bani).
În calitate de vorbitori vor participa:
  • Maria Slazak (Polonia) – președinte al Asociației Europene a Avocaților, membru al Consiliului de conducere a Baroului de avocați din Polonia;
  • Olivier Raynaud (Franța) – avocat, membru al Asociației Europene a Avocaților;
  • Vladimir Palamarciuc (Moldova) – avocat, membru al Consiliului de Administrare al Asociației Tinerilor Avocați din Moldova.
Avocații și avocații stagiari interesați să participe la eveniment trebuie să se înregistreze până în data de 1 mai. Evenimentul este organizat cu suportul proiectului ”Promovarea standardelor de etică și deontologie în profesia de avocat” implementat de Asociația Tinerilor Avocați, finanțat de Uniunea Europeană.