Avocata Viorica Grecu a anunțat că renunță la funcția de director al Centrului de Instruire al Avocaților. Într-o postare pe Facebook, aceasta a declarat că refuză funcția de director al Centrului de Instruire al Avocaților. ”Nu este o demisie, pentru că încă nu am intrat oficial în funcție și nu au fost perfectate acte între Uniunea Avocaților și subsemnata. Lăsând la o parte falsa modestie, pot spune că începuturile de activități care au putut fi remarcate s-au bazat pe altruism, pe entuziasm și voluntariat”, a scris aceasta.

Viorica Grecu a anunțat că a luat această decizie deoarece nu vrea să renunțe la activitatea de avocat. ”Am fost anunțată recent că se condiționează tipul de contract (de muncă) care urmează a fi semnat cu mine, prin ce se revine la subiectul suspendării activității de avocat de către directorul Centrului de Instruire. Evident că prevederile Regulamentului Centrului de Instruire a Avocaților nu pot fi aplicate retroactiv și orice modificare a acestuia are efecte pentru activitatea viitorului director, dar chiar și cunoscând aceste reguli, nu am intenția să demonstrez ceea ce este legal și cunoaștem toți juriștii”, a scris apărătoarea pe Facebook.

Ea a mai menționat că în cadrul concursului din 30 martie a anunțat, în mod tranșant și repetat, să nu se decidă în favoarea alegerii ei în această funcție, dacă îi va fi înaintată condiția să-și suspende activitatea în avocatură. Amintim că, la sfârșitul lunii martie Viorica Grecu a fost aleasă în funcția de director al Centrului de Instruire al Avocaților. Aceasta a fost votată de 10 dintre cei 11 membri ai Consiliului Uniunii Avocaților, prezenți la ședință. Viorica Grecu și-a început activitatea în domeniul dreptului în anul 2003.

În prezent este avocată, șefă a BAA ”Civilex”. De asemenea, are o experiență de peste 10 ani în domeniul didactic. Aceasta a fost lector și a predat ”Dreptul procesual civil” la Universitatea Slavonă. Pentru acest post au mai candidat atunci Alexandr Patrașko, șef al Secției formare continuă a Departamentului dezvoltare profesională și managerială al Academiei Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne și Tatiana Ciaglic, șefă a Secției e-Transformare, e-Instruire și Tehnologii Informaționale din cadrul Institutului Național al Justiției. grecu