Autoritățile planifică să procure utilaje pentru preluarea probelor biologice în sumă de 1,5 milioane de lei. Banii vor fi donați de către Statele Unite ale Americii. Informația se conține în nota informativă a proiectului Regulamentului privind gestionarea materialului biologic şi a informaţiei genetice, propus pentru consultări publice. Astfel, autoritățile preconizează ca pentru anul 2020 urmează să fie procurate:
  • 84 de frigidere portabile, care costă estimativ 168 mii de lei;
  • 42 de frigidere staționare, în sumă de circa 126 mii de lei;
  • 2.000 de Kit-uri pentru prelevarea probelor biologice de la persoane. Acestea se estimează că vor costa 200 mii de lei;
  • 6.000 de Kit-uri pentru probe la fața locului, care vor costa aproximativ 840 mii de lei.
De asemenea, autoritățile își propun să procure echipamente de protecție, instrumente și alte materiale necesare pentru recoltarea probelor biologice. Regulamentul propus pentru consultare publică stabilește modalitatea de gestionare a materialului biologic și a informației genetice. Totodată, sunt prevăzute normele de corespondență și algoritmii utilizați în cadrul operațiilor de comparare și căutare a profilelor genetice, pentru realizarea comparării profilelor genetice interne cu cele obținute prin cooperarea polițienească internațională în urma schimbului automat de date. Conform documentului, prelevarea/recoltatea materialului biologic pentru înregistrarea genetică se va realiza de către personalul calificat al subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliției sau, după caz, de către angajații Centrului de Medicină Legală.