Directorul Centrului de Instruire a Avocaților, Viorica Grecu, a rămas fără biroul său, după ce a fost transferată într-un oficiu din sticlă destinat traducătorilor, din cadrul Uniunii Avocaților din Moldova. Într-o postare pe Facebook, Viorica Grecu susține că i s-a luat biroul, invocând că nu se încurajează activitățile sale, chiar dacă a fost de acord să muncească pro bono. Contactată de BizLaw, Viorica Grecu a declarat că a fost transferată pe motiv că biroul unde activa ar fi fost destinat decanului Baroului Chișinău. Asta deși decanului i-a fost repartizat un birou, vis-a-vis de oficiul său, pe care l-a acceptat fără nicio problemă.

”Chestiile cu biroul meu și al decanului au fost rezolvate și toți erau mulțumiți. Dlui Popescu i-a fost transmis un birou, eram acolo când a spus că e ok, că oricum are nevoie uneori. Nu poate sta directorului Centrului de Instruire a Avocaților în încăperea din sticlă destinată translatorilor din sala de instruiri, cum s-a propus. De ce s-a format artificial încă o problemă? Înțeleg că este o intimidare”, a scris avocata pe Facebook.

Viorica Grecu a mai precizat că a candidat ca să facă instruiri, în privința cărora este competentă, și nu să fie implicată în ”lupte”. În același timp, membrul Consiliului UAM, Victor Panțâru, a precizat că biroul, de unde a fost tranferată, era destinat decanului. Mai mult, acesta a spus că biroul directorului Centrului ar fi în sala de cursuri. Amintim că, la începutul acestui an s-a decis crearea Centrului de Instruire a Avocaților, iar la sfâșitul lunii martie Viorica Grecu a fost aleasă de Consiliul UAM în calitate de director.

În luna mai, avocata a anunțat că renunță la funcția de director, întrucât i s-a spus că trebuie să-și suspende calitatea de avocat. Ulterior, s-a decis ca directorul Centrului să muncească pro bono, dar să nu-și suspende activitatea de avocat.