Acțiunile de monitorizare a agenților economici de către Serviciul Fiscal de Stat (SFS) se pare că influențează pozitiv creșterea veniturile antreprenorilor, cel puțin a celor oficiale. Astfel, conform datelor prezentate de către Serviciul Fiscal de Stat, în urma monitorizării, s-a stabilit că 26 de întreprinderi ce prestează servicii în domeniul alimentației publice au înregistat o creștere a volumului de livrări cu 6,6 milioane lei sau cu 102,7%, comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Totodată, au crescut livrările prin intermediul mașinii de casă și control. Aceastea s-au majorat cu aproximativ 6,48 milioane lei sau cu 114,42% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. În consecință, suma totală a obligațiilor achitate la Bugetul public național în perioada de activitate a posturilor fiscale a constituit  742.674 de lei, sau cu 344.094 lei, iar salariul mediu s-a majorat cu aproximativ 20,46 la sută.

Comercializanții de flori au înregistrat, de asemenea, o majorare a veniturilor oficiale. SFS a stabilit că livrările contribuabililor au crescut în comparație cu perioada similară a anului precedent cu circa 300%. Într-un comunicat de presă remis astăzi, Fisc anunță că va întreprinde și în continuare acțiuni similare de conformare și monitorizare a companiilor. Totodată, autoritățile îndeamnă agenții economici să se conformeze benevol legislației în vigoare și să presteze servicii pe deplin contabilizate.