Agenția Proprietății Publice a semnat, în numele Guvernului, antecontractul cu investitorii care și-au anunțat intenția de a procura acțiunile nou emise ale B.C. Moldova-Agroindbank S.A.  Este vorba de achiziționarea a 41,09% din acțiunile băncii comerciale în privința cărora sunt interesate din Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Horizon Capital – gestionar al unui fond de investiții creat de instituții financiare internaționale notorii și Invalda INVL – societate de investiții cotată din Lituania, cu experiență în sectorul financiar-bancar.

Consorțiul intenționează să realizeze achiziția preconizată printr-o societate de investiție special creată în acest scop – HEIM PARTNERS Ltd., înregistrată în Marea Britanie, cu sediul la Londra. Agenția Proprietății Publice va expune la vânzare pe piața reglementată, prin intermediul licitației cu strigare, ca pachet unic, acțiunile nou emise de bancă, la prețul inițial de vânzare format din prețul de cumpărare a acțiunilor nou emise de bancă, plus costurile suportate la cumpărarea-vânzarea acestor acțiuni.

Atât potențialii investitori, care au semnat antecontractul, cât și alți potențiali achizitori calificați vor participa la licitație în condiții egale.

În această săptămână, Cabinetul de miniștri a aprobat o hotărâre prin care Agenția Proprietății Publice va cumpăra, în numele Guvernului, acțiunile nou emise de banca de importanță sistemică, BC ”Moldova Agroindbank” S.A., în număr de 426.365 la prețul total de 450.032.221,7 lei.  Prețul corespunde celui inițial determinat la data expunerii spre vânzare a acestora și a prețului de expunere al acestor acțiuni la ultima licitație pe piața reglementată în perioada februarie – aprilie, pentru punerea spre vânzare pe piața reglementată, prin intermediul licitației cu strigare.