Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală din Republica Moldova (AGEPI) s-a alăturat instrumentului de căutare Global Design Database, pus la dispoziție de către Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale (OMPI). AGEPI a transmis datele privind desenele și modelele industriale înscrise în registrele naționale ale oficiului pentru a fi incluse în instrumentul de căutare Global Design Database. Global Design Database este un instrument de consultare online prin care utilizatorul poate căuta gratuit desenele şi modelele industriale ale tuturor oficiilor participante, inclusiv OMPI şi oficiile naţionale. Potrivit AGEPI, este un instrument multilingv şi uşor de utilizat, care asigură acces la cererile de înregistrare, la desenele şi modelele industriale înregistrate puse la dispoziţie de oficiile participante în cadrul unei platforme unice. Fiecare oficiu este proprietarul conţinutului pe care îl pune la dispoziţie, fiind responsabil de actualizarea sa zilnică. Global Design Database oferă:
  • detalii cu privire la desenele sau modelele industriale, de exemplu - statutul juridic, reprezentările grafice ale desenelor sau modelelor industriale, titularul, etc.;
  • posibilitatea de a imprima informația  selectată.
Cu această ultimă extindere, numărul total al oficiilor naționale/regionale  participante la Global Design Database a ajuns la 13. Prin completarea a peste 10.000 de desene și modele industriale puse la dispoziție de AGEPI, Global Design Database furnizează informații și acces la mai mult de 5.250.000 de desene și modele industriale. Global Design Database este disponibil gratuit, online, pentru toți utilizatorii, la următoarea adresă:   http://www.wipo.int/designdb/en/index.jsp.