În spatele fiecărei firme de avocatură de succes este un avocat de succes. Cu toate acestea, ce îl face pe un avocat să fie de succes? Să fie numărul cazurilor pe care le-a câștigat? Sau poate că este vorba despre banii pe care îi câștigă? Pentru a determina cum vine succesul unui avocat/firmă de avocatură, trebuie mai întâi să definiți succesul. Acesta poate fi definit în mai multe moduri.

Potrivit lui Merriam Webster, succesul este un rezultat favorabil sau dorit. Câștigul unui caz este întotdeauna rezultatul dorit, mai ales dacă sunteți câștigătorul. Cu toate acestea, un singur caz câștigat, face un avocat de succes? Sau trebuie să câștigați două, trei sau 10 procese înainte de a putea fi calificat ca fiind de succes? Pentru a complica mai mult lucrurile, Merriam Webster definește, de asemenea, succesul ca fiind atingerea bogăției. Aici apare din nou întrebarea: Cât de mult trebuie să câștige un avocat sau o firmă de avocatură pentru a fi de succes?

Totuși, unele filosofii ale unor oameni bogați nu echivalează bogăția cu succes. Richard Branson, fondatorul Virgin Group a spus: "Adevăratul succes ar trebui măsurat cu cât sunteți fericiți". În mod similar, Mark Cuban a declarat: "Pentru mine definiția succesului este să te trezești dimineața cu zâmbet pe față, știind că va fi o zi minunată. Am fost fericit și am simțit că am succes când eram sărac, trăind cu șase tipi într-un apartament cu trei dormitoare, dormind pe podea”.

Așadar, în calitate de tânăr avocat, este important ca niociodată să nu încetezi să înveți. Acest lucru este valabil și pentru ”învățarea” succesului.

Iată câteva indicii pentru a deveni avocat de succes:

Rețele profesionale și personale. Este important să aveți conexiuni atât profesionale cât și personale. Creați o rețea diversificată de colegi și mentori care vă pot oferi sfaturi și îndrumări. Mențineți relațiile cu colegii de facultate, membrii asociațiilor care vă interesează. Aceste persoane pot contribui la furnizarea clienților sau vă vor ajuta să vă promovați în societate.

Comunicarea. Avocații au nevoie de abilități excelente verbale și scrise. Nu trebuie doar să comunicați concis, ci să ascultați activ în timpul conversațiilor și să evitați multitasking.

Mențineți integritatea. Integritatea este fundamentul caracterului. Îmbunătățește toate celelalte valori. Acest lucru nu se referă la etica impusă de barou. Este vorba de a fi onest și de responsabilitate.

Inovația. Lăsați ego-ul deoparte și vedeți alte soluții creative. Industria juridică se schimbă. Perseverența și determinarea vă vor ajuta să realizați cele mai dificile cazuri și să obțineți un rezultat pozitiv pentru client.

Eșecul. Acceptarea eșecului este o parte a succesului. După cum a spus Winston Churchill, ”Succesul este abilitatea de a trece de la un eşec la altul fără pierdere de entuziasm”.