15 octombrie a fost termenul limită pentru achitarea impozitului pe bunuri imobiliare, iar Serviciul Fiscal de Stat (SFS) susține că până la acea dată la buget au fost acumulate 127,8 milioane lei. Impozitul pe bunurile imobiliare a fost achitat de către 425,6 mii persoane fizice. Suma calculată spre achitare, pentru anul acesta, constituie 142,2 milioane de lei, iar reieșind din suma înregistrată la ultima zi de achitare - 15 octombrie, au fost încasate 89,87%.

De remarcat că proprietarii de imobile care au achitat integral impozitul până la finele lunii iunie, au beneficiat de o reducere de 15 la sută din suma impozitului calculat. Astfel, circa 85% dintre persoanele, care au achitat acest impozit, au făcut-o până la data de 30 iunie, la buget fiind acumulate 102,5 milioane lei sau 72% din suma calculată.

SFS reiterează că impozitul pentru bunurile imobiliare și/sau impozitul funciar se achită în părți egale, nu mai târziu de 15 august și 15 octombrie.

Persoanele care nu au achitat în termen impozitul pe bunurile imobiliare, vor plăti penalitate pentru fiecare zi de întârziere (0,0384 %  din suma neachitată).