Juriștii din Republica Moldova marchează astăzi Ziua profesională, ocazie cu prilejul căreia au primit mai multe mesaje de felicitare din partea instituțiilor de profil.

victoria iftodiiMinistrul Justiției, Victoria Iftodi: ”Ziua de 19 octombrie este o zi de sărbătoare profesională dedicată Justiției și celor ce au ales a fi juriști. Existența acestei sărbători şi spiritul ei denotă faptul că ceea ce ne uneşte ca profesionişti, reprezintă aspirația de a acționa în spiritul supremației legii și promovării valorilor democratice, apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”. Ministrul le-a urat cu această ocazie juriștilor ”capacitate de muncă, perseverență și inspirație în activitatea profesională, echilibru sufletesc și desigur optimism!”.

ploșnițaPreședintele Uniunii Avocaților, Emanoil Ploșnița: ”Aniversarea și în acest an a Zilei Juristului ne îndreaptă gândul spre niște sugestii care sunt dictate de responsabilitate şi mare grijă, în primul, rând față de cetățean, dar, în același timp, și respectul profund şi necondiționat, față de noi, toți cei care înfăptuiesc Actul Justiției.”. Președintele UAM le-a urat juriștilor ”Sănătate şi sărbătoare frumoasă” și să nu uite niciodată de celebra frază a lui Cicero, că ”Justiția este stăpâna și regina tuturor virtuților”.

Screen Shot 2018-10-19 at 10.54.04 AMPreședintele Curții Constituționale, Mihai Poalelungi: ”Avem în Republica Moldova o zi dedicată juriștilor, o ”Zi a juristului”. Această profesie aduce adesea, prin dumneavoastră, mai multă luciditate și mai multă sensibilitate în societatea noastră. Ea contribuie la fortificarea conștiințelor. Ea urmărește realizarea dreptății și ne impune fidelitatea față de o valoare esențială a noastră, a tuturor: demnitatea umană.”. Președintele Curții Constituționale le-a urat celor care profesează în domeniul juridic ”celor care practică această profesie realizări cât mai împlinitoare”.

Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Nina Cernat: ”Ne exprimăm recunoștința și gratitudinea pentru aportul adus de Dumneavoastră la înfăptuirea actului de justiție prin promovarea valorilor sociale supreme”. CSM le-a urat juriștilor ”realizări profesionale marcante, sănătate, fericire și succes!”

Screen Shot 2018-10-19 at 10.59.14 AM

Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță: ”Fiecare dintre cei care profesează în acest domeniu contribuie la înfăptuirea justiției, prin promovarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, având menirea să servească și să protejeze, cu onestitate și respect, idealul nobil de dreptate”. Președintele CSJ le-a urat profesioniștilor din domeniu ”remarcabile succese în activitatea Dumneavoastră, putere de muncă și voință de a vă face conștiincios datoria”.

dorin popescuDecanul Baroului Chișinău, avocat, Dorin Popescu: ”Stimați colegi, cei care ați îmbrățișat specialitatea de jurist, indiferent de direcția de activitate pe care o efectuați datorită diplomei de licențiat în drept, vă felicit pe toți cu ocazia Zilei Juristului. Vă doresc multă sănătate, perseverență, să vă simțiți utili în activitatea pe care o desfășurați, să aveți satisfacția pe care v-o doriți de la faptul că sunteți juriști, dar să nu uitați că, în mare parte, de voi depinde soarta unui om, bunăstarea și activitatea unei întreprinderi, chiar și activitatea normală a organismelor statale”. Decanul Baroului Chișinău le-a mai urat profesioniștilor din domeniu ”multă energie, putere, consecvență, curaj și să aveți simțul umorului, fără de care uneori este greu să treci peste anumte probleme care apar în activitatea de jurist și care îți permite să le rezolvi cu brio”.

serghei puscutaDirectorul Serviciului Fiscal de Stat, Serghei Pușcuța: ”Este recunoscută dăruirea pe care o manifestați în activitatea de zi cu zi, principialitatea și onestitatea de care dați dovadă în săvârșirea actului justiției - extrem de important pentru Republica Moldova - în asigurarea apărării demnității, drepturilor și libertăților omului, legalității și echității sociale. Activitatea nobilă de jurist asigură existența unui pilon de bază al statului de drept - cel de funcționare a principiului supremației legii”. Directorul Fisc-ului le-a urat juriștilor ”realizări marcante, verticalitate în poziția pe care o adoptați și cât mai mari reușite pe plan profesional”.

Institutul Național al Justiției: ”Dragi colegi! Cu prilejul sărbătorii noastre profesionale – Ziua Juristului, Institutul Național al Justiției vă adresează calde felicitări cu urări de prosperitate și succese în activitatea pe care o desfășurați!”.

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești: ”Să omagiem noblețea celor care-și aduc aportul la ocrotirea valorilor fundamentale ale societății în spiritul dreptății, adevărului și echității. Fie ca, eforturile Dumneavoastră pentru dezvoltarea continuă a unui cadru legal durabil, să fie apreciate de cetățenii acestei țări și să Vă servească pe viitor drept călăuză în realizarea misiunilor nobile.”. UNEJ le-a urat juriștilor ”multă sănătate, bucurie, fericire în familie, prosperare în plan profesional și personal”.