Uniunea Avocaților ar putea alege vineri, 26 octombrie, noul secretar general al instituției. Subiectul este inclus pe ordinea de zi a ședinței UAM din această dată, în condițiile în care anterior, Consiliul a anunțat despre prelungirea concursului din cauza dosarului incomplet al unuia dintre candidați.

Astfel, potrivit ordinii de zi a ședinței, Consiliul va anunța în data de 26 octombrie rezultatele concursului pentru angajarea secretarului general al Uniunii Avocaților și va alege câștigătorul. Selecția ar putea fi făcută între trei candidați.

Potrivit președintelui UAM, Emanoil Ploșniță, candidatul, care anterior nu a prezentat dosarul complet, a fost înștiințat să competeze dosarul. De asemenea, la concurs s-a mai înscris încă o persoană.

Anterior, surse din cadrul Uniunii, ne-au declarat că la concurs s-au înscris Alina Popovici, care este șefă a Serviciului resurse umane și secretariat la ÎS ”Administrația de stat a drumurilor” și avocata Ludmila Tanasieva.

În ședința de vineri, UAM urmează să mai aprobe Regulamentul cu privire la achiziția de bunuri, lucrări și servicii pentru necesitățile UAM. De asemenea, Consiliul va examina subiecte privind înregistrarea contractului de efectuare a stagiului profesional, oferirea titlului onorific ”Decan al avocaturii”, precum și consemnarea suspendării activității de avocat.

Amintim că, UAM a rămas fără secretar general după ce Igor Moldovan a fost concediat la doar jumătate de an de activitate.Temei pentru demiterea acestuia ar fi servit Raportul Comisiei de cenzori care a constat că secretarul ar fi permis cheltuirea a peste 140 de mii de lei pentru organizarea sărbătorii de 8 martie, la un restaurant de lux din Capitală. Recent, acesta a anunțat că a dat în judecată Uniunea și a cerut restabilirea în funcție.

Funcția de secretar general este temporar vacantă, iar persoana selectată ar urma să activeze până la revenirea din concediul de îngrijire a copilui a Marianei Romaniuc.