Cuantumului plăţii de reglementare şi monitorizare în domeniul comunicațiilor electronice va fi menținut în 2019 la indicatorii stabiliți pentru anul 2018. Și anume, acesta va reprezenta 0,3 la sută din volumul venitului provenit din activitățile desfășurate în acest domeniu. Hotărârea Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) în acest sens a fost publicată, astăzi, în Monitorul Oficial.

De asemenea, furnizorii care împreună cu alţi furnizori din acelaşi grup de întreprinderi vor înregistra, în anul 2019, un volum de venituri cumulativ mai mic de 3.000 lei, nu au obligaţia de achitare a plăţilor de reglementare şi monitorizare.

Plățile vor fi făcute către ANRCETI trimestrial, până în data de 15 a lunii imediat următoare trimestrului de gestiune.

De asemenea, Agenția a decis că și cuantumul plăţii de reglementare şi monitorizare în domeniul comunicațiilor poștale va rămâne neschimbat pentru anul 2019. Și anume, acesta va reprezenta 0,1% din venitul provenit din activităţile de furnizare a serviciilor poştale în anul 2018. Plata trebuie să fie făcută integral până în data de 25 ianuarie 2019.