Doi magistrați, un avocat și un fost procuror au primit ordinul Gloria Muncii. Aceștia sunt membrul Consiliul Superior al Magistraturii și judecătorul Curții de Apel Chișinău Nina Cernat, președintele Judecătoriei Ungheni, Vasile Șchiopu, avocatul Dumitru Bevza și fostul procuror Raisa Guzun. Decretul privind oferirea distincțiilor a fost publicat, astăzi, în Monitorul Oficial.

Nina Cernat și-a început activitatea în calitate de magistrat în anul 1990, exercitându-și atribuțiile la instanțele de toate nivelurile și a deținut inclusiv funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție. Din anul 2012, Nina Cernat este judecător la Curtea de Apel Chișinău, iar începând cu 2017, este membru al Consiliul Superior al Magistraturii. Magistrata deține gradul superior de calificare, Diploma de Onoare a CSM și titlul onorific “Veteran al sistemului judiciar”.

Vasile Șchiopu, şi-a început activitatea în calitate de magistrat în anul 2003, la Judecătoria Ungheni, instanță la care exercită funcția de președinte din anul 2012. Judecătorul deține gradul II de calificare și a primit Diploma de Onoare a Consiliului Superior al Magistraturii.

Amintim că, recent Consiliul Superior al Magistraturii a propus președintelui ca trei magistrați să primească acestă distincție de stat. În listă mai era inclusă președinta Judecătoriei Edineț, Lilia Țurcan.

Conform informațiilor publice disponibile, apărătorul care a primit distincția de stat Gloria Muncii, Dumitru Bevza, deține licența de avocat din anul 2002 și activează în cadrul Baroului de Avocați Comrat. Totodată, Raisa Guzun are o experiență de peste 22 de ani de activitate în autoritățile de drept, dintre care aproximativ 18 ani a lucrat în procuratură.

Conform ordinului publicat, conferențiarul universitar, doctorul în drept, Grigore Fiodorov, a primit Ordinul de Onoare. Acesta are o experiență profesională de aproximativ 50 de ani, iar anterior a primit distincția Gloria Muncii. De asemenea, președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie, Dumitru Postovan, a primit titlul onorific Om Emerit.